Yoga

Yoga er for alle
Måske har du et indre billede som viser, at Yoga er for personer som er specielt smidige eller har kendskab til meditation/ mindfullnes?
Men det er ikke sandheden, alle har glæde af at dyrke yoga.
I DGI Huset kan du veksle mellem mange forskellige hold på alle ugens 7 dage - både med og uden varme.  

Hvorfor yoga?
Yoga forbedrer bevægeligheden, balancen, kropsbevidstheden, vejrtrækningen og virker beroligende og afstressende. Yoga er et godt supplement til konditions og styrketræning.

Ny i yoga- universet?
Har du ikke prøvet yoga før, kan vi anbefale dig at deltage på Hatha Yoga.  Du behøver ikke være specielt smidig for at få glæde af yogahold. Fordybelsen i øvelserne og udstrækning af kroppen påvirker både dit sind og din fysik på en helt unik måde. Du kan flekse mellem hele holdplanen og behøver således ikke lægge dig fast på bestemte holdtyper, ugedage eller tidspunkter. Prøv dig frem indtil du finder det rette hold for dig.


Hatha Yoga 60 minutter
Hatha yoga er den klassiske yoga-form. Der arbejdes med hele kroppen, i form af smidiggørende og styrkende stillinger i samarbejde med åndedræt og bevægelse.  Øvelserne udføres roligt og oftest enkeltvis, således at alle kan være med - også nybegyndere. Der bliver lagt vægt på at lytte til din krop, opmærksomhed på nuet, åndedræt og fysiske stillinger. Der afsluttes med kropsafspænding og visualisering i  Savasana ( hvilestilling). En time for alle, også nybegyndere.

Ahtanga Yoga - 60 minutter
Ashtanga er en fysisk krævende yoga til dig som allerede er i form og har dyrket yoga før. Øvelserne udføres i en fast, genkendelig frekvens. Fokus er på styrke, udholdenhed og smidighed. En time for alle der har kendskab til yoga og som vil udfordres og opleve en indre varme fra de styrkegivende øvelser.
Der afsluttes med kropsafspænding og visualisering i Savasana ( hvilestilling).
En time for alle med lidt eller meget yogaerfaring.

PowerYoga - 60 minutter
Power yoga er en dynamisk yogaform, hvor yogastillingerne kædes sammen i sekvenser, og derved opleves som et powerfuldt flow. Der tages udgangspunkt i de klassiske stillinger og solhilsner, der skaber styrke, stabilitet og forbedrer kredsløbet. Der afsluttes med dybe stræk, som beroliger og øger smidigheden i kroppen, og en guidet savasana/afspænding. 
En time for alle med lidt eller meget yogaerfaring.

Yin Yoga - 60 minutter eller  90 minutter
Yin yoga er en stille meditativ yogaform, hvor man arbejder på at give slip på så meget muskelaktivitet som muligt, og i stedet arbejder med at strække bindevæv og led samt løsne blokeringer i kroppens energibaner. Gennem dybe stræk, og liggende stillinger der holdes i lang tid, får man mulighed for at give helt slip i krop og sind, reducere stress og få større vitalitet. Gennem en hvilen ind i yogastillingerne, beroliges og afspændes kroppen og nervesystemet. Yin fokuserer mere på væren end på gøren, og giver mulighed for en dybere kontakt med dig selv og med indre ro. Den dybe afspænding, som stillingerne skaber, virker harmoniserende på krop og sind. 
Yin Yoga er for alle - også nybegyndere

Senior Yoga 60 minutter
Senior Yoga er Blid Hatha Yoga ! Er du kommet op i årene, og ønsker du en blid yogaform, som tager hensyn til lige netop din krop, er dette holdet for dig. I undervisningen tages der højde for eventuelle skavanker og udfordringer. Timerne opbygges således, at du får trænet muskelstyrke, bevægelighed og balance og der afsluttes med 10 minutters kropsafspænding. alle kan være med, også dig som aldrig har prøvet Yoga før.

Yoga for mænd 50 minutter
Mænds fysik er forskellig fra kvinders – mænd har generelt en bedre kondi og et bedre iltoptag. Mænds bindevæv er til gengæld mindre blødt og eftergivende end kvinders.
På timen er der fokus på de muskeltrænende yogaøvelser og smidiggørende øvelser. Er du boldspiller, cykelrytter eller løber du i din fritid, så er dette holdet for dig. Holdet er tiltænkt mænd, som ønsker en yogatime, hvor man efter træning fornemmer en god oplevelse af at have brugt kroppen og samtidig opnå velvære og sundhed såvel fysisk som mentalt.
Alle mænd + 18 år er velkomne uanset om man har prøvet yoga før eller ej.


HOT YOGA


Hvad er Hot yoga?
Yoga - hvor holdsalen er opvarmet til 37 grader med infrarøde lamper. Den infrarøde varme har mange positive effekter og giver dig en rar dyb varme. Den dybe varme i muskler, sener, og led hjælper dig i din træning og giver dig et større træningsudbytte. Undervejs i timen vil du opleve langt større fleksibilitet og smidighed, som gavner dig i Yoga stillingerne og hjælper dig i dit flow. Langt de fleste har fornøjelse og gavn af varmen og kan sagtens håndtere det. Vores lokale er opvarmet til mellem 35 og 37 grader med infrarøde lamper og er du i tvivl, om du kan klare varmen, så indtag en plads i siderne af lokalet, hvor der er knap så varmt.


Hot Yoga 60 minutter
Hot Yoga i 37 graders varme. Denne time bygger på Hatha yoga øvelser - med indlagte sekvenser. Yogastillingerne udføres i et tempo med tid til at fordybe sig i stillingen, og mærke kroppen og åndedrættet. Sveden pibler fra huden, dine sanser og opmærksomhed skærpes. Hot yoga er intens træning for dig, som ønsker at opbygge din krops styrke, smidighed og balance.

En time for alle som har lidt eller meget erfaring i yoga. Har du aldrig prøvet Yoga anbefaler vi, at du deltager på en Hatha Yogatime uden varme først.


Hot YIN Yoga 60 minutter
Hot Yin yoga i 37 graders varme er en stille meditativ yogaform, hvor man arbejder på at give slip på så meget muskelaktivitet som muligt, og i stedet arbejder med at strække bindevæv og led samt løsne blokeringer i kroppens energibaner.  Gennem dybe stræk, og liggende stillinger der holdes i lang tid, får man mulighed for at give helt slip i krop og sind, reducere stress og få større vitalitet. Gennem en hvilen ind i yogastillingerne, beroliges og afspændes kroppen og nervesystemet. Yin fokuserer mere på væren end på gøren, og giver mulighed for en dybere kontakt med dig selv og med indre ro. Den dybe afspænding, som stillingerne skaber, virker harmoniserende på krop og sind. Yin Yoga er for alle - også nybegyndere.


Hot Power 60 minutter
Hot Power yoga i 37 graders varme opbygger styrke og balance, løsner spændte muskler og smidiggør leddene, uden at kroppen stresses eller overbelastes. I stedet for at holde pauser imellem de forskellige stillinger kædes det hele sammen til sekvenser med glidende overgang. En effektiv træning og detox med kraft, styrke og varme. 

Timen er for dig der har lidt eller meget erfaring med yoga og som ønsker en kraftfuld time.

Hot Stretching
Udstrækning af muskler i 37 graders varme. Timen opbygges således at du med varmens hjælp kan opnå større flexibilitet, mobilitet og smidighed generelt. På timen anvendes der adhoc småredskaber for at understøtte dig i øvelserne. En rigtig god time for dig, som i din daglige sport og/eller træning er meget fysisk, men savner udstrækning.  


 

Praktiske informationer, hvad skal jeg medbringe?
Yogahold uden varme: Du er velkommen til at medbringe egen måtte og udstyr - eller låne hos os. Vi har yogamåtter, pøller, blokke, tæpper og bælter til alle. Til Yin yoga anbefaler vi at du medbringer en varm trøje. 

Hotte Yogahold: Hot-træning foregår i 35-37 graders opvarmet lokale med infrarød varme. Let luftig påklædning anbefales & sokker er obligatorisk af hensyn til sved. Medbring vandflaske & håndklæde til at dække hele måtten - af hensyn til sved. Du må meget gerne medbringe din egen måtte, men der er også mulighed for at låne hos os. Klæd om inden du møder frem til undervisningslokalet. Sko, tasker, tøj mm må ikke medbringes i lokalet.

Pris
Du har altid mulighed for at starte op med en enkeltbillet og tilmelde dig ét af holdene for at se om det modsvarer dine forventninger.
Klippekort gælder til alle holdtyper, det trækkes 1 klip pr. hold. 
På et abonnement med holdtræning kan du deltage på alle vores hold inklusiv yogahold både med og uden varme.

Køb online og book pladser med det samme.  Læs om priser og gyldighedsperiode her


Ønsker du pilates eller træning på stor bold? - se beskrivelserne her


Læs om priser og gyldighedsperiode her


Klik på se holdplan og vælg under "Alle grupper"  "7. Yoga & pilates" 

Se holdplan

 Har du endnu ikke et kunde/ medlemsnr kan du oprette og købe online her:

Opret & køb

 

HOT YOGA - description in english


The practice room is heated above body temperature and holds a consistent and relatively high humidity to warm the body. In a heated environment muscles are more supple, which facilitates movement, and capillaries dilate, which promotes circulation and detoxification. Sweat rate, which is also higher in a hot class, is often associated with detoxification and elimination. While there is some truth to that, sweating is actually a cooling response produced by the body to regulate temperature. Hot Yoga is an accessible class for students with a baseline fitness level.

Practical informations:
What must I bring?
Plenty of water and preferably your own yoga mat. If you don’t have, you can borrow from us. For the hot classes you MUST bring a towel to cover the whole mat plus socks. At our reception you can buy the towels and the socks. We recommend light clothing for the hot classes. The hot room closes exactly at the time the lesson begins. Hence, you cannot participate if you are late. Shoes, bags, coats, etc are NOT allowed in the hot room.


Hot strecthing in english
This class is focused on exercises that help you achieve greater flexibility, mobility and body control. With help of the heat your muscles get warmed up and relaxed and also stay warm, when you are holding different positions. We will also use some tools are to get addition help or stretch in our exercises. A really good class for those who are training on a daily basis and also for those who sit a lot working on the computer.

 

 Luk menu

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

Ok jeg accepterer