Menu
Tryk enter eller esc for at afslutte søgning

Cycling

Se holdplan

 Velkommen i cykelsalen

Cycling er en individuel holdtræning, der forbedrer din kondition, styrker dit kredsløb og øger din forbrænding. Der cykles både stående, siddende, op ad bakke, i eksplosiv acceleration samt i tungt og let tråd. Musikken banker dit humør helt op, og du vil opleve, at denne type træning udløser en større mængde endorfiner, som giver et boost af energi i hverdagsskoene.
IMG 9288 2

Dérfor cycling 

◽️  Effektiv kredsløbstræning

◽️  Øger din forbrænding  

◽️  Skånsom for for leddene

◽️  Motiverende og sjovt   

 

Tilmeld dig cycling

Cycling 2091

Forskellige Cycling hold

På holdplanen kan du finde Cycling 1 og Cycling 2. Forskellen ligger i timens varighed.

◽️  Cycling 1 er 45 minutter  

◽️  Cycling 2 er 60 minutter


Begge timer starter med en god opvarmning på 8-12 min. Herefter veksles der mellem interval-, styrke- og udholdenhedstræning af forskellig varighed og intensitet. Du introduceres for hele intensitetsskalaen, som spænder fra let arbejde til meget krævende arbejde.

 

Tilmeld dig hold

Cykler og teknik

I DGI Huset Vejle vil vi gerne give dig mere end "bare" en træning. Vores stationære cykler er modellen Body Bike Smart+ og din instruktør underviser med et visuelt system, Intelligent cycling. Systemet angiver dagens program i farver med informationer om tempo, position og varighed for de enkelte intervaller, hvilket gør det intuitivt og motiverende at følge instruktørens coaching. Disse farver er også wattzoner, som er beregnet ud fra FTP. Dit personlige FTP-tal findes ved test eller estimeres ud fra et skema, du finder i cykelsalen. Vil du se din personlige performance, kan du anvende din smartphone som display på cyklen med appen "Intelligent Cycling". Find den i App Store eller på Google Play.

Er du ny i cykelsalen?

Alle kan være med til cycling. Træningsformen har ingen alder eller krav til grundform. Men hvis du gerne vil klædes ekstra godt på fra start, kan du med fordel deltage på vores forløb "Cycling for begyndere", hvor vi starter helt fra bunden. Cyklen introduceres i alt fra indstillinger til korrekt køreteknik, og du bliver undervejs fortrolig med vores visuelle system og anvendte app. Det forventes på ingen måde at du har prøvet cycling før.

 

Tilmeld introforløb

Rart at vide

Hvad er niveauet?

Alle kan være med til cycling. Det er naturligvis en større udfordring at gennemføre Cycling 2, da lektionen er 15 min. længere end Cycling 1. Er du ny, anbefaler vi, at du deltager på vores introforløb, "Cycling for begyndere", hvor korrekt teknik, indstilling af cyklen og gennemgang af visuelle systemer er i fokus.

Hvad skal jeg gøre inden?

Book din time i god tid, da vi max har 25 cykler. Tilmelding er nødvendigt. Ønsker du hjælp til indstilling af cyklen eller den anvendte app "Intelligent Cycling", bedes du møde 15 min. før holdstart. Hent gerne app'en på forhånd i App Store eller på Google Play. Bemærk, du kan sagtens cykle med uden brug af app.

Hvor lang tid tager timen?

Cycling 1 tager 45 min. Cycling 2 tager 60 min. Begge timer er inkl. udstræk.

Hvad skal jeg medbringe?

Hvis du ønsker at se din performance, skal du medbringe din smartphone med appen "Intelligent Cycling", som forbindes til cyklen via bluetooth. Du kan anvende dine egne cykelsko med SPD-kliksystemet eller låne sko uden beregning. Husk rigeligt med vand og et håndklæde til sved.

Inspiration til dig

Renovering af herreomklædningen T.O.M. mandag d. 24/6

Det betyder for dig som aktiv gæst, at herrerne henvises til familieomklædningen. Er du fitnessgæst, skal du benytte omklædningen under trappen overfor receptionen. Fra tirsdag morgen, kan herreomklædningen igen benyttes. Dameomklædningen kan benyttes som normalt. Vi beklager omrokeringen, men vi lover, at det nok skal blive godt.

Renovering af sportsbassinet

Kære svømmegæst, vi står overfor en større reparationsopgave på svømmehallens sportsbassin. Derfor er vi desværre nødsaget til at lukke hele sportshallen fra den 10. juni til og med den 4. august 2024. I perioden vil varmtvandsområdet stadig være åbent.