Vi har både sport, messer, fester og konferencer i vores haller. Det giver maksimal udnyttelse af husets kvadratmeter.
Vi planlægger og 'pakker' så vidt muligt vores aktiviteter i lokaler og haller, så vi opvarmer så få steder som muligt, og dermed sparer på energi og rengøringsmidler.
Vi er medlemmer af Samhandel, så vi med en større volumen kan være med til at presse leverandører og samarbejdspartnere til at vælge de mest bæredygtige løsninger og varer.
Vi har et konstant fokus på at være en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads, hvor vi drager omsorg for hinanden.
Ved ombygning og renoveringer skeler vi til genbrug. Således genbruger vi, så vidt muligt, bordstel, så kun de slidte bordplader udskiftes.
Efterhånden som vi udskifter de møbler, som servicepersonale og tjenere flytter rundt på hver dag, går vi efter letvægtsløsninger aht bedre arbejdsmiljø. Vi har indkøbt letvægtsbordplader og letvægtssceneelementer.
Vi har bevidst ikke ’ligegyldige’ gaver med på messe m.m. Hellere en ærlig snak om hvem vi er, fremfor reklameartikler som senere smides ud.
Vi har taget et bevidst valg om et minimalt antal leverandører, så vi får vareleverancer fra så få lastbiler som muligt.
Køkkenets varebestillinger fra den enkelte leverandør planlægges nøje, så vi får et begrænset antal drops fra leverandøren hver uge.
Rengøringsartikler bestilles i mængder der minimerer fragt (fragten bliver gratis og der køres færre gange).
Ca. 75 % af vores benyttede rengøringsmidler er svanemærkede. Pt er det en udfordring med effektive svanemærkede produkter til rengøring i svømmehal, men vi forsøger hele tiden at finde mere miljøvenlige produkter.
Vi arbejder kontinuerligt med at finde de rigtige løsninger. Hvilken ”papløsning” er f.eks. den mest bæredygtige. Vælger ud fra råd og vejledning fra vores leverandører.
Vi har skraldespande til sortering til vores gæster.
Vi har en omfattende og detaljeret affaldssortering i vores miljøstation.
Personalet sorterer affald.
Ikke-fastansat/nye tjenere instrueres i affaldssortering ifm afrydning af borde.
Til vores mødegæster laver vi gerne tallerkenanretninger, eller små anretninger på buffet, da det - fremfor en almindelig buffet - er med til at mindske madspild.
I de kantiner vi driver, har vi indført 50% på vores buffet det sidste kvarter, så vi kan begrænse madspild.
Vi samarbejder på tværs i kantine/køkken/cafe for at udnytte råvarerne bedst muligt og mindske madspild. Både i form af bestillinger og udnyttelse af ressourcer.
Vores personalemadsordning bliver løbende evalueret og tilrettet for at skabe fælles fokus på ressourcer og madspild.
Via løbende dialog med vores kantineudbyder, finder vi ved fælles hjælp de bedste løsninger til affaldssortering, engangsemballage mm.
Vi fylder skraldespandene og samler dem i én til to poser således at vi ikke unødigt smider poser ud.
95% af al belysning er LED.
Der er bevægelsesmelder på ca 75% af alt lys i huset. Kun lokaler med få lyskilder, har ikke bevægelsesmelder.
Alle ventilationsanlæg er energioptimeret med automatisk hastighedsregulering.
Drift af ventilationsanlæg er ændret, så anlæggene driftes ud fra temperatur og CO2 i luften. Tidligere kørte de altid ved aktivitet i hallerne.
Ventilation og varme i lokaler styres efter brug af lokalet. Der slukkes når lokalerne ikke er i brug.
Der er vandspare brusepaneler i hele huset.
Der bruges genbrugspapir til håndaftørring på toiletter i stedet for varm luft.
I vores fitness er store papirruller erstattet med spande med fugtet aftørringsklud. Det har minimeret papirforbruget og deraf afledt affald.
Vores kredsløbsmaskiner i fitness er uden strøm.
Vandcirkulation i svømmebassiner reduceres til 65% uden for åbningstider.
Flere elementer er blevet kalenderstyret. Dvs de slukkes helt i stedet for at stå i stand by.
Vi har slukket for 2 saunaer i svømmehalsomklædning og sparer derved på strøm og fjernvarme.
Vi har slukket for spa/boblebadet i svømmehallen og sparer derved på strøm og fjernvarme.
Vi opfordrer til at man i svømmehallens omklædning benytter ”futtere” og sparer derved på rengøring
Vi opfordrer til at tage ”futtere” med hjem og genbruge disse.